lördag 20 mars 2010

Chokladfudge med pistagenötter













Lätt som en plätt att göra och riktigt gott blev det också. Receptet kommer från Nigellas hemsida.

350 gram mörk choklad, en burk kondenserad mjölk (397 gram), 30 gram smör och en nypa salt smältes på låg värme i en kastrull. När allt är blandat rör man ner 150 gram hackade pistagenötter och breder ut smeten i en bakplåtsklädd form och låter det hela svalna i kylskåp innan man skär det i bitar och börjar njuta.

Nigella rekommenderade minst 70-procentig choklad och jag använde Lindt Exellence 70% men kommer inte använda den nästa gång. Jag tyckte den gav en lite syrlig chokladsmak mer än mustig och mörk. Jag får helt enkelt prova mig fram. Men receptet är bra och rekommenderas! Och kan naturligtvis varieras men olika sorters choklad, nötter, kryddor och så vidare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar